NASIL YARDIM EDEBİLİRİM

22 Nisan 2016 Cuma

MEZARLARDAN NE ÇIKAR?



             Her defineci az çok mezarla uğraşmıştır ve hep merak etmiştir acaba mezardan ne çıkacak.
Bu makalemde sizlere mezarlardan genel olarak çıkan malzemelerden bahsedeceğim.Anadolu o kadar farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ki her bölge de farklı mezar tipleri vardır burada yazdıklarım genellemedir kesin sonucu mezarı açtığınızda kendiniz göreceksiniz.
          Mezarlardan çıkan farklı eşyaları sıralayalım:

*En çok bulunan malzeme ve en önemlisi sikke diye tabir ettiğimiz metal paralardır.Ölünün ağzına yada gözlerine para koyarak ölüler gömülür.Tabi ki her zaman altın koyulmaz bakır bronz gümüş sikkelerde koyulmaktadır bronzlar zamanla çürüyüp kaybolabilir.



altın sikke aureus M.Ö 1.yüzyıl fiyatı 4000 dolar






gümüş sikke 9450 dolar antik yunan




bronz sikke antik yunan  fiyatı 1150 dolar







bakır sikke nadir bulurnur 425,00 dolar


*Amphora pithos yani su kabı gibi çanak çömlek genelde toprak yüksek sütatülü kişilerin mezarında altın bile olabilir bu malzemeleri ölümden sonra kullanılacağına inandıkları için yanına koyarlar hal bu ki ölüm hak dır ama tekrar yaşam yoktur ahiret başlayacak.













*Süs eşyaları bunlar ölenin sevdiği kişiler tarafından konulan eşyalardır genel de değersizdirler

*Heykeller mezarlarda çıkan heykeller ya kendisi yapmıştır yada yakını tarafından yapılıp konulmuştur.Genelde ölünün sol omuz tarafına konulur mezardan çıkan en değerli malzeme budur.





* Tabiki bölgelere ve inanışlara göre farklı

eşyalarda çıkabilir bu tamamen mezar

açıldığında ortaya çıkar hiç kimse mezar

açılmadan ne çıkacağını bilemez.

1 yorum :

  1. S,aleykum, ornek itikadiniz var bos muhabbet icin degil yazinin sahibiyle gorusmmek istiyorum, bu gorusmede karsilikli bilgilenme olacagina inaniyorum ,beni lutfen ararmisiniz, 05510286938

    YanıtlaSil