NASIL YARDIM EDEBİLİRİM

29 Mart 2016 Salı

MERHABA DOSTLAR...
             

                Define ararken dikkat edeceğiniz bilgiler vereceğim sizlere herkes kalıplaşmış sözlerle anlatıyor ben direkt olarak aktarmaya çalışacağım.


*Öncelikle define işi nasip işidir Nasibin yoksa ömrünü versen bulamazsın.İşte bu sebepten öncelikle niyet sağlam olacak unutmayın ki her şeyin sahibi olan RABBİM malı istediğine verir.
kısaca bu kural şu kalbinizi temiz tutacaksınız ve define den önce dua edeceksiniz özellikle YA VEKİL  esması ile.

*Ve yalan define işinde yalan çoktur ama siz yalandan uzak duracaksınız bir şeyleri abartmayacaksınız görmediğinizi duymadığınızı öyleymiş gibi anlatmayacaksınız diliniz doğru olacak ki yaptığınız işte doğru olsun.

*Aç gözlülük olmayacak ''bir çıkarsa yarısı bana diğer yarısını onlar paylaşsın'' yada çoğu benim olacak bu içinizde olduğu sürece size topraktan hiç bir şey  çıkmaz.

*Abdestli olacaksınız eşerken ruhanilerin şerrinden korunmak içindir bu Zaten müslümansınız abdestsiz gezmeme niz gerekiyor da neyse siz yinede eşmeden bir abdest alın.

*İçinizdeki korkuları yenin bilinç altınızı boşaltın  siz eşerken korktukça ruhaniler size korkularınızla oyun oynarlar.

*Kesinlikle açılan mezar odalarına açar açmaz girmeyin içerisi gaz doludur o gazın sonu genelde ölüm olmaz ama ömür boyu çekersiniz eliniz ayağınız çürümüş suratınız kaymış şekilde yaşamak istemiyorsanız buldum buldum delisi olmayın önce havalandırın sonra girin.

*Mezar yakınlarına sakın ha işemeyin sakın bu çok kötü bir şey bu maddeyi faklı bir makalemde uzun olarak anlatacağım.

*Kazı esnasında çıkan kemikleri sakın dışarıda bırakmayın tekrar gömün. Şu an hak din islam ama islamdan önce hıristiyanlık vardı eştigin mezar belki bir hırıstiyan evliyanın dı belki bir cennetlik kulundu kemikleri kırmayın sağa sola atmayın tekrar kapatın. 

*Kazı esnasında dilinize hakim olun küfür etmeyin boş yere konuşmayın orada yatanı rahatsız etmeyin.

*Kazı yaparken kesinlikle yalnız kalmayın tek insan her zaman korkar.

*Olağan dışı bir şey olursa oradan hemen çıkın uzaklaşın dua edin tekrar gelin yine farklı şeyler oluyorsa oradan uzaklaşın eşti iseniz kapatın.

*Kesinlikle oyma kabartma işaretleri kırmayın onlara zarar vermeyin işaretin içinde değip kıranlar sadece cahillik etmiş olur sen bulamasan bile başkası bulur kırmayın











KAZILARINIZI DEVLET İZNİ İLE YAPIN...



www.altinkurek.blogspot.com

26 Mart 2016 Cumartesi

MERHABA DOSTLAR...



Bu makalemde sizlere definecilik de işinize yarayacak bazı kurallardan bahsedeceğim.

Maddeler halinde şu şekilde sıralayalım:

*Bir kere ön araştırma yapmak zorundasınız az da olsa arkeoloji bilginiz olması lazım.



*Toprağı tanımanız lazım hangi toprak kolay eşilir hangisi zordur mıcır nedir kis toprak nedir taş blok nasıl kırılır çünkü bir çok toprak altı mezarda 4-5 farklı toprak katmanı çıkar.


*Defineyi buldunuz ama altın mı gümüş mü?Yüzük buldunuz üzerindeki taş değerli mi değersiz mi?Bunu bilmek gerekir biraz da olsa madencilik bilgisi gerekecek.


*Kazı maliyetli bir iştir bunu önceden planlamak hazırlık yapmak gerekir ne kadar harcayacağım nereye para gidecek ne alınacak bunları önceden düşünmek çok fayda sağlayacaktır.

*Kayalardaki kabartma veya oyma olarak yapılmış fiğürleri tanımakta çok önemli.Bunun içinde gerekli bilgi olmalı tecrübe olmalı bir çok güzel kitaplar var okunmalı kolay ekmek yok kimseye...


 
*Kazı zor iştir içine giren bilir zorluğunu eşmeden önce toprağı tanımak gerekir mesela nereden daha rahat girilir gibi önce araştırma şart.





*Ve tabiki kazma kürek yetmiyor işlemi çabuk bitirmek için de teknoloji kullanmak lazım jeneratör hilti kaya kırıcı patlayıcılar vs.



*İşaret , figüranlar alfabe ve matematik kurallarından oluşur işaretlerini dilini öğrenmek uzunluk derinlik ölçümlerinde matematiğin uzunluk biriminde kaya mezarları tümülüsler şahıs gömüleri bir takım kuralları çözmek için geometriden faydalanmak.


*Halk ne diyor onu araştırmak lazım eski dedeler neneler anlatır dinlemek lazım bilene sormak lazım


*Son olarak ta orada yaşayan milletin dini ne?Ölüleri nasıl gömerdiler Daha önce civarda kazı yapıldı ise incelenir bu bilgileri de öğrenmek şarttır.






kaçak kazı yasal bir suçtur kazılarınızı devlet izni ile yapın





www.altinkurek.blogspot.com

25 Mart 2016 Cuma

MERHABA DOSTLAR...

BU MAKALEDE SİZLERE LAHİT MEZARLARDAN BAHSEDECEĞİM...
             LAHİT NEDİR?
ESKİ MEDENİYETLERDE (ANTİK ÇAĞDA) ÖLÜLERİN GÖÜLDÜĞÜ ÜZERİNE SÜSLEMELER İŞLEMELER YAPILMIŞ VEYA ÖLENİN HEYKELİNİN BULUNDUĞU KÜÇÜK ODA BİÇİMİNDEKİ MEZAR TİPİDİR.Lahit genelde oyulmaya işlenmeye müsaid mermer veya bölgede ki uygun taşlardan yapılır.Lahitlerin içine ölnenin kişisel eşyalarıda konulurdu ki inanışa göre tahtalı köyde kullanacak.Lahitlerin üstü çatı şeklinde yapılmaktadır.Bu yüzdendirki çabuk fark edilebilirler çoğu soyguna uğramıştır günümüze sağlam gelen lahit çok çok azdır.                            
                 Şimdi biraz resimlerle anlatalım.
















Ölen ne kadar zenginse mezarı da o kadar güzel olur... :)
Lahitler tamamen el işçiliği ile yapılır ve yapımı çok uzun sürer.
gerçekten hayranım şu ustalıklara.
Yapımı zor ve uzun olduğu için genelde zenginlere ve statü olarak yüksek kişilere yapılırdı.Tabi zenginlerin eşlerine ve çocuklarınada lahitler yapılmıştır.Bu nedenle lahitlerin içi her zaman insanları ihya eder çok kıymetli eşyalar çıkmaktadır.
Bazı lahitlerin kapakları kurşun dökülerek kapatılmıştır dedektörle bulmak kolaydır.
Antik mısır döneminde lahitler üzerine ölünün heykeli veya kabartma resmi bulunurdu.mısırlılar ölülerini mumyalardılar çürümesinler dige.
Antik yunanlar ise bizi bu ilğilendiriyor zaten o döneme ait semboller ve saray süslemeleri ve ölünün son dönemini anlatan fiğirlerle süslerlerdi.Ölüler bu lahitlere kişisel eşyaları ve takıları ile gömülürlerdi.Anadoluda antik yunan dönemine ait çok sayıda örnek mevcuttur.


BİRKAÇ ÖENMLİ BİLGİ.
*LAHİTLERDE GENELDE ZEHİR KULLANILMAZ SADECE İÇLERİNDE GAZ OLUŞMUŞTUR AÇARKEN DİKKAT EDİLMELİ

*LAHİTLER ASLA KIRILARAK AÇILMAMALI VE ÜZERİNDEKİ İŞLEMELERE ZARAR VERİLMEMELİDİR

*İÇİ DOLU DİGE AÇMAYA ÇALIŞMAYIN KAPALIYKEN LAHİTLER DEĞERLİDİR

*BÜYÜ VE TILSIM KESİNLİKLE VARDIR DİKKAT EDİN.




KAÇAK KAIZLARA KESİNLİKLE KARŞIYIM DEVLET HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLIYOR





www.altinkurek.blogspot.com


        










23 Mart 2016 Çarşamba

MERHABA DOSTLAR...

KANAL FİGÜRLÜ YUVARLAK OYMA

Resimdeki oyma ve kanal,
bu tür kanallar genel olarak kaya mezar girişi veya gömü gibi yerleri işaret eder.
Mezar ise paralel ön tarafını gömü ise (hediyesi) uç yanlarını gösterir.



                Dikdörtgen ve kare oyma ile yuvarlak oymalar bir arada ise yuvarlak oyma sayısı kadar mezar bulunmaktadır.Bu mezarlar dikdörtgen veya kare ile desteklenip mezarların kaya mezar oda mezar olduğunu belirtmektedir.Bu arada dikdörtgen veya kare oyma duvarda ve karşıda büyük bir kaya da ise bu kaya mezarı işaretlerindendir.
                       
                   Ayrıca bu işaretler sıralı ise LİKYA KAYA MEZARLIĞINA işaret etmektedir.Oyma kareler çoğunlukla çevreye hakim yüksek tepeler yamaçlar da olur. O civarda kaya mezarlığı olduğuna işaret etmektedir.İşaretin karşısında sıra kayalar bulunması gerekir.Araştırmalara o bölgede devam etmek gerekir.Mezarlardan biri bulunursa diğerlerini bulmak çok kolaydır.HER KAYA MEZARININ İŞARETİ OLMAYA BİLİR. Kaya mezarı olma ihtimali en yüksek işaretler yuvarlak kare ve dikdörtgen oymalardır.
                          
                  Kaya mezar işaretleri genelde kanallı yuvarlak oymalarda olur.Kanal uzantısı toprağa kadar devam ediyorsa burada kaya mezar var demektir. eğer uzantı devam etmiyorsa bu kayanın yada yatay şekilde duran diğer bir kayanın altına girilir bu zemin altı kaya mezar demektir.Merdiven ve üçgenlerde kaya mezar işaretlerindendir.Özellikle eski dönemlerde çok önemli olan 3-7 basamaklı merdivenler burada kesinlikle kaya mezarı olduğunun belirtisidir.o civarda mutlaka bir adet yuvarlak oyma vardır.

RESİMLERLE ÖRNEKLENDİRELİM...





KAÇAK KAZILARA KESİNLİKLE KARŞIYIM.KAZILARINIZI DEVLETEN İZİN ALIP YAPIN


www.altinkurek.blogspot.com

yorum atın fikirlerinizi paylaşın lütfen






       
           






19 Mart 2016 Cumartesi

MERHABA DOSTLAR...

Bir önceki makalemde sizlere define aranacak veya bulunması muhtemel arazi nasıl olur onu anlatmıştım.
bu makalemde ise sizlere mezar çeşitlerinden olan KAYA MEZARI nı anlatacağım...


                   Öncelikle kaya mezarları kim için yapılır ?dönemin ağasına paşasına statü olarak yüksek kişilere asillere yapılır.kayalar oyularak içerisine 1 veya birden fazla kişi gömülebilir aile mezarı gibi.
kaya mezarları içerisinde kişisel eşyalar yüzük küpe kılıç gibi malzemeler bulunur.%70 bir oranla ek bir odası bulunmaktadır asıl altının saklandığı.2 katlı yan yana tünel geçişli kaya mezar tipleri vardır.
genel olarakta tuzaklamaya müsaid bir yapı oldugu için 
tuzak bulunur içerisindeki altın gümüş objelere zehir dökülerek soyguncuları engellemek ıstenmıstır  *** ASLA BULDUGUNUZ DEFİNE PARÇALARINA ÇIPLAK ELLE DOKUNMAYIN*** 
Şimdi resim üzerinden 2 3 örneği inceleyelim...

   






En tipik kaya mezarlarından biri yapı olarak tek girişli kapı horasan örme dir bulunması kolaydır.





Peki bu tek girişli kaya mezarları kapalıyken nasıl görünür.
aynen resimdeki gibi kapatılır kaya mezarları.
tabiki
her mezar için degil genelleme olarak söylüyorum

birden çok insanın gömüldügü kaya mezarıda alt resimdeki gibi 


bunlarda aile kaya mezar tipleri 
üst resimde ortadan bir tünnelle yan boşluk verilmiş asıl definenin bulundugu yer burasıdır 


kaya mezarlar nerede bulunur anadolunun her yerınde bulunur örnek olarak amasya da krallar vadisi 
yüksek kesim arazilerde büyük kayalık yamaçlarında oyulabılmeye müsaid kalker kaya veya yumuşak dokulu kayalara yapılır giriş kapıları her zaman güneşin doğduğu kısma bakar.


bir sonraki yazımda sizlere kaya mezarı işaretleri ve çözümleri açılmış kaya mezar örnekleri üzerinden anlatacağım. aynı zamanda tuzaklı kaya mezarı işaretleri ve nasıl açılır onu göstereceğim



İZİNSİZ KAZI YAPMAK SUÇTUR KAÇAK KAZI YAPMAYIN DEVLET HER İMKANI SİZLERE SAĞLAYACAKTIR



www.altinkurek.blogspot.com









18 Mart 2016 Cuma

Merhaba kazma kürek sallamaktan elleri nasır tutmuş kardeşlerim...

         Define nasıl aranır bu makalemin konusu tamamen bu.

Define bulunca ne yapacağım değil Öncelikle defineyi nerede aramam lazım onu düşünün.

Define aranacak arazi nasıl olmalıdır?

*** su olacak (eski dere yatakları olabilir zamanla yön degiştirmiş olabilir kurumuş olabilir araştırmak gerekir)
                                           resimdeki gibi eski akarsular kuruyabilir yön değişebilir


*** tarım arazisi olacak insanlar aç yaşayamaz




*** yaşam belirtisi olacak kalıntılar örenyerleri ibadethane kalıntıları taşlara kayalar işlenmiş figürler vs



Şimdi peki her su , arazi  olan yerde define varmıdır ?
tabiki yok böyle birşey nedeni ise eski dönem insanları eşkiya baskınlarından doğal afetlerden korunmak için kendilerini güvende hissedeceği yerleri şeçerler  yüksek dağ yamaçları kayalık alanlar gibi.

buraya kadar her şey güzel birde definecide 6. his ve bakan değil gören bir çift göz lazım 
defineci adam uyanıktır gözü sürekli açıktır.
ağızını açıp aval aval bakmaz etrafına.

define aranacak alanı öncelikle güzelce taramak gerekmektedir nasıl?
yüksek bir alana çıkın kafanızda üçgeni kurun su arazi kalıntı bi bakın mantıgınız alıyormu digelim ki tamam dediniz araştıracağınız arazinin tarihine bir bakın kim yaşamış kim ne yapmış.
arazinin üzerinde keşif turu atın elinizde sigara 
havaya bakarak değil çöküntülere çıkıntılara kayalara dikkat ederek düşünerek.
dedektörlerden yardım alabilirsiniz tabi değeri 1000 tl olandan değil






(KAÇAK KAZI YASAL BİR SUÇTUR )


www.altinkurek.blogspot.com









Defineci arkadaşlar...

            Öncelikle buradaki ilk yazım.Burda tek derdim sizlere: boşa geçirdiginiz zamanınızı geri kazandırmak verdiğiniz mücadelelerde sizleri kazançlı çıkarmak.
              
           

Bu resimde görüldügü üzere bizim anadolu halkımız define aramış bu kadar emek boşa.Kaç kişi kaç günlerini heba etti kim bilir? Ne kadar masraf ettiler... ama elleri boş döndüler. 
                                      NEDEN
* İlk hataları yeterli araştırma yapmadılar 
* Defineciliği sadece arkadaş çevrelerindeki yalan hikayelerden duydular
* Kendilerini fazla zeki sandılar



DEFİNE BULMAK BU KADAR KOLAY VE BASİT OLMASA GEREK UĞRUNDA ÖMÜR TÜKETEN İNSANLAR VAR..
YA SONLARI ÖLÜM OLDU YA AKLİ DENGE KAYBINDAN BÜTÜN YAŞANTILARI MAHVOLDU YADA KURDUGU HAYALLERİYLE HALA Bİ BOŞ ÇABA İÇERİSİNDE DİDİNİP DURURLAR.

DİGER MAKALELERİM DEFİNE ARAMA VE ARAZİ ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ İLE ALAKALI OLACAKTIR 




(KAÇAK KAZIYI KESİNLİKLE TAVSİYE ETMİYORUM)


www.altinkurek.blogspot.com